's- Graveland / Weesp zondag 12 mei 2024

 

Op Hemelvaartsdag

 

Lief dagboek,

 

Toen het paar dagen geleden Hemelvaartsdag was geweest hadden wij (mijn ouders en ik) lekker kunnen gaan wandelen bij Natuurmonumenten in 's-Graveland. De rododendrons waren toch wel deels in bloei en sommigen nog in knop. Op dat bankje in de verte hadden wij daar eventjes op kunnen zitten (zie foto links). En toen zijn we via een andere route terug gegaan. Na afloop hadden wij wat gedronken en ook met een appeltaart was best wel een groot stuk. Maar ik heb grotendeels van de appeltaart toch nog kunnen opeten.


Weesp, woensdag 24 april 2024

Eindelijk weer mijn zus gezien.

Lief dagboek,

 

Afgelopen zaterdag had ik gelukkig weer mijn zus weer gezien. Nadat ze eerst steeds last van haar rug had en ook dat ze op Ameland was geweest voor een korte vakantie was ik alweer blij dat ik haar weer in Weesp zag. Samen met onze ouders hadden wij bij het Weesperplein (restaurant) afgesproken. We hebben wat gedronken en ook hadden wij een Weesper Mop gegeten was toen heel gezellig. Fijn om weer thuis te zijn. 


Tiel / Weesp / Nijmegen / Den Bosch zondag 21 april 2024

 

Mijn eerste treinreis via Tiel was dit jaar precies 30 jaar geleden.

 

 

 

Lief dagboek,

 

Mijn eerste treinreis via Tiel was vroeger toen ik jaar of 15 was. Ik kocht vroeger aan het NS loket een Rondreis van Weesp naar Weesp via Tiel, Nijmegen, Oss en Den Bosch OV chipkaarten bestonden vroeger nog niet. Dit jaar zou het precies 30 jaar geleden zijn.


Almere / België / Weesp vrijdag 19 april 2024

 

Hondje toch laten inslapen

Lief dagboek,

 

Omdat Sonic van tante Miri ontzettend ziek is laten ze hem vandaag inslapen. Hij heeft veel gruis bij zijn hartkleppen en heeft iets aan zijn lever. Bovendien is hun hondje al op leeftijd. Volgens zij was hun hondje eerder van zijn broer geweest, maar hij heeft hem helaas laten verwaarlozen omdat hij veel te druk heeft met zijn werk en hij woont in België. Tante Miri is verdrietig over hun hondje en ik heb haar geadviseerd om een bloemagaat te gaan kopen en dat ze dan een abo kan nemen op de Donald Duck. Ik was even vandaag met haar naar het Stationshuiskamer gegaan.


 

Hilversum / Weesp zondag 7 april 2024

 

Maryluz: Nog steeds rug pijn en was niet met Pasen.

 

Lief Dagboek,

 

Maryluz was met de afgelopen Pasen helaas niet bij ons geweest, omdat ze nog steeds rug pijn heeft. Ik heb vandaag een opkikkertje via Greetz verstuurd met een beterschapskaart en wat chocolaatjes. Dus hopelijk zal ze er blij mee zijn.  Binnenkort hoop ik van haar een reactie horen of anders te krijgen.  Misschien was ik van de week daarom een beetje verdrietig. Maar dat weet ik al niet meer.

 

Update zaterdag 13 april 2024: Maryluz en Gúnther waren kennelijk voor een midweek op vakantie op Ameland. Maar ze heeft na hun vakantie mij ermee bedankt en ze kan deze opkikkertje wel goed voor gaan gebruiken.


Weesp / Petarukan woensdag 3 april 2024

 

Mijn biologische moeder

 

Lief dagboek,

 

Sommige mensen zeggen dat ik voor sommige uiterlijke kenmerken meer op mijn biologische moeder lijk. Alleen ze is een kop kleiner dan ik. Ik denk wel eens aan haar terug. Misschien als ik voor de laatste lootjes de loterij kan winnen en er zou heel misschien voldoende budget zijn zou ik wel naar mijn biologische moeder op bezoek willen. Maar de kans is wel heel erg klein want dat zal in praktijk een godsvermogen zijn om weer zo ver voor te moeten vliegen. Ik denk wel als ik verder met mijn Wajong moet gaan doen dat ze altijd in mijn hart zou blijven. Ik kan zo nu en dan emotioneel van worden maar dat hoeft ook niet altijd.

Maar ik denk wel dat ze geen keus in had om mij voor te moeten afstaan. Eigenlijk vind ik haar meer vriendelijks uit stralen dan ik zelf. Maar dat zal wel mee te maken kunnen hebben omdat ik Nederlandse opvoeding heb en zij niet. Ik heb eerder de nijging als het echt me tegen kan zitten om te gaan moeten vloeken en over te gaan schelden maar dat heb je haast niet in de Indonesische cultuur. Als ik namelijk niet geadopteerd was dan had ik toch een Indonesische opvoeding gehad en dan zou mijn leven stuk anders zijn geweest. Maar op een of ander manier denk ik wel dat ik voor altijd een Javaan zou blijven ook al heb ik de Nederlandse opvoeding.


 

Weesp dinsdag 2 april 2024

 

55 jaar Huwelijk papa en mama

 

Mijn ouders zijn vandaag 55 jaar getrouwd. Ik heb een Trouwboeket bij Fleurop weet te bestellen en omdat ik het gisteren al had besteld, kwam het vandaag bij hun binnen. Mijn ouders waren verrast. Mijn vader had ook een boeket gegeven voor hun trouwdag maar die ziet er eenvoudig en minder speciaal uit. Mijn ouders vonden mijn boeket toch wel meer speciaals en ook gevarieerder in smaak dan die van mijn vader.

 

Blunder

Maryluz en Günther hadden ook aan mijn ouders gedacht, maar die hadden een kaart opgestuurd. De bedoeling was goed, maar op de kaart toch wel een blunder gemaakt met de tekst dat ze 60 jaar getrouwd zijn, maar het is 55 jaar. Dus dat is eigenlijk wel jammer maar omdat mijn zus last van haar rug heeft en Günther misschien wel te druk heeft was er misschien ook geen aandacht voor helaas.

 


 

Amsterdam /Weesp / Duitsland donderdag 21 maart 2024

 

Kindermisbruik

 

Lief dagboek,

 

Ik las weer in het nieuws dat Benno L alweer is veroordeeld op kindermisbruik. Eerst vroeger in Nederland maar omdat hij in Duitsland ging wonen is hij ook in Duitsland berecht. Los van Benno L maar ook zoiets:  Toen ik jong was liep ik vroeger van mijn huis naar de buren die een kaasboerderij hadden dus ik ging daar kaas halen en ik had toen van mijn ouders geld gekregen om kaas te gaan halen. Maar op een dag dat ik daar vandaan kwam stopte een vreemde auto terwijl ik daar nog liep. Die man deed toen zijn raam open en hij riep tegen mij van: "Stap maar erin". Ik zei nee, want ik woon daar vlakbij. Maar die man probeerde me overheen te halen.

Waarop ik alweer zei van "nee: Later had ik bij mijn ouders verteld. Ze zeiden tegen mij: "Uitstekend dat je nee hebt gezegd, want je gaat toch niet met vreemden mee!" Ik vroeg toen van waarom? Die man had iets vreselijks mee kunnen doen anders met je!" Zoals kindermisbruik. Ik vroeg van wat bedoel je dan met kindermisbruik?

Dat hij jou bijvoorbeeld aan seks vraagt en eventueel jou zou kunnen mishandelen of anders mee gaan vermoorden". Ik  was erg geschrokken en ik was een beetje overstuur van geraakt. Ik denk dat ik toen jaar of 8 was maar daar kan ik me niet meer van herinneren hoe oud ik toen was. Maar in het vervolg gingen mijn ouders dan altijd met me mee totdat ik een puber was. En iets meer zelfstandiger in was.

 


 

Weesp, vrijdag 15 maart 2024

Vandaag jarig

 

Lief dagboek,

 

Ik ben sinds vandaag weer een jaartje ouder. Leeftijd zegt verder ook niets alles maar ik ben al 45.  Vandaag kwam tante Miri langs tijdens begeleidingstijd en vanhaar kreeg leuke cadeautjes zoals een koffiemok, wetenschappelijke kaartenspel, sokken met bier erop en chocolade paaseitjes. Van mijn ouders kreeg ik wat geld en Tineke was vorige week geweest, van haar kreeg ik een Hema bon waarmee ik sokken kon kopen. 

We hebben vanavond lekker pannenkoeken gegeten en ook ijs toe. Eerst waren wij van plan om naar de Javaanse toko te gaan, maar vanwege de ramadan weet ik ook niet of ze open zijn maar om teleurstelling op mijn verjaardag te voorkomen heb ik daarom iets alternatiefs bedacht.


 

Zanzibar / Amsterdam / Weesp maandag 11 maart 2024

 

Schildpaddenvlees walgelijk!

 

Lief dagboek,

 

Ik las laatst in het nieuws dat er negen mensen dood waren gegaan door het eten van schildpaddenvlees. Ik snap namelijk niet dat landen zoals op Tanzania (waar Zanzibar onder valt) wel als delicatesse zou worden beschouwd? Ik heb namelijk geen medelijden mee aan degenen die het echt daadwerkelijk zullen gaan opeten. Schildpaddenvlees is giftig. Daar zit chelonitoxisme in.

 

En daar kun je ook daadwerkelijk aan dood gaan. Schildpadden zijn namelijk mijn lievelingsdieren en daar ga ik echt niet van opeten. In Colombia eten ze cavia's dat schijnt volgens tante Miri eerder naar kip te smaken, maar kunnen ook giftig zijn. In China eten ze zowel honden als katten maar dat staat gelukkig niet in de Nederlandse Chinese Indische restaurants.

Maar terug naar het eten van schildpaddenvlees. Ik vind dit walgelijk en ook echt heel erg zielig voor de schildpadden zelf. Bij gebrek aan beter eet ik liever varkensvlees maar als dat niet hoeft dan mijd ik dat ook. Zoals kip,rund, schaap en kalfs worden meestal gegeten volgens de islamitische tradities. Maar vegetarisch eten heb ik gelukkig ook geen moeite mee!