Den Haag / Weesp maandag 17 juni 2024

 

Jammer dat ik niet meer kan doneren met een Wajong.

 

Lief dagboek,

 

Aangezien de meeste mensen op Geert Wilders heeft gestemd vrees ik dat voor Goede Doelen in gevaar kunnen komen vooral voor mensen met een uitkering zoals bijvoorbeeld met een Wajong.

Het nieuwe kabinet wil dat vooral de fiscale aftrek via Goede Doelen mee gehalveerd worden. Dus stel ik geef € 50,00 aan het Rode Kruis dan wordt slechts de helft van dat bedrag (dus € 25) verrekend op je belastingaangifte. Ik vind vooral voor mensen met een uitkering best wel heel erg kostbaar en daarom heb ik zowel Brooke Hospital for Animals als het Wereld Natuurfonds helaas moest gaan opzeggen.De achterliggende gedachten was eerst om in plaats van al dat gokken maandelijks naar Goede Doelen te gaan geven zodat ik beter fiscaal mee kon aftrekken. Maar mijn plan valt voor mij helaas in duigen. Ik denk wel als je echt meer zal verdienen (zijn vooral tweeverdieners) dat die wel namelijk voor over hebben om wat geld te gaan doneren aan Goede Doelen. Maar ik kan dat financieel helaas niet meer omdat je anders toch super weinig voor terug krijgt bij de belastingdienst.

Computer, nog weer kosten websites, en op vakantie gaan

Ik moet volgend jaar (2025) een nieuw computer aanschaffen en ook eigenlijk omdat je minstens € 800,00 er aan kwijt bent voor een nieuw computer is het voor mij eigenlijk financieel niet te doen omdat ik een Wajong heb. Het sparen laat nu voor paar maanden ook niet aan toe vanwege de hoge kosten aan mijn websites en ook dat ik mijn moeder nog wat terug betalen moet. Met mijn moeder over gebeld dat ik ook geen geld meer heb om op vakantie te kunnen gaan. Maar gelukkig hoef ik dat niet zelf te betalen. Mijn ouders hebben het belooft om de vakanties te gaan betalen, ook omdat we binnen Nederland blijven. Mijn moeder zei dat ik over de kosten van mijn websites die ik toen eerst had namelijk niet zelf hoef te betalen. Ik verwacht voor de maand juni of juli helaas nog extra kosten omdat ik net te laat was met op tijd opzeggen van een aantal websites. Maar grotendeels daarvan is gelukkig nog wel eenmalig.

Met een gelukje kan ik weer vanaf in de maand juli weer gaan sparen voor een nieuw computer. Maar dat is nog afhankelijk hoe duur de kosten van mijn huidige websites nog zijn.


Denpasar / Jakarta / Almere maandag 10 juni 2024

 

Gemis en mogelijk heimwee gevoel

 

Lief dagboek,

 

Ik hoorde van tante Miri dat haar oom of kennis dit jaar naar Bali op vakantie zal gaan. Hij kan namelijk voor een prikkie een vliegreis gaan boeken noten benen in het hoogseizoen.

Toen ik dat hoorde had ik wel een beetje last van het gemis van mijn biologische moeder maar ook dat ik misschien toch weer heimwee kan hebben. Mijn ouders zijn al op leeftijd en aangezien ik met mijn autisme beter niet weer naar Indonesië kan gaan. Maar ik weet verder ook niet sinds de coronacrisis of het daar wel aantrekkelijker is om weer naar Azië te gaan. Tijdens de coronacrisis was dat vooral nog al zwaar en helemaal niet aantrekkelijk tenzij het essentieel zal gaan maar voor mij is naar mijn geboorteland reizen helaas niet essentieel. Ik denk wel dat er weer langzamerhand weer vluchten naar Indonesië zullen gaan vanuit Schiphol. Maar echt aantrekkelijk is het op één of ander manier nog niet. Ik heb wel het idee dat het massale toerisme en zeker bijvoorbeeld als naar Bali uit zullen gaan blijven.

Als je geadopteerd bent heb je Nederlandse of Europese rechten maar het blijft altijd een dilemma van wel of niet gaan naar je geboorteland en eventueel je biologische ouders op gaan zoeken. Ik zou als dat wel zou kunnen best wel weer naar mijn biologische moeder willen gaan maar het heeft vaak toch wel haken en ogen.

Toch denk ik anderzijds dat ik beter in Nederland kan blijven en dat ik anders voor ga vrezen dat het vaak gedoe en ook anders heel veel moeite gaat kosten om daar naar toe te gaan. Ik word door sommige mensen die mij net proberen kennis met me te maken als een allochtoon gezien. Maar als je verteld aan ze dat je geadopteerd bent dan word ik anders tegen aan gekeken.

Vreemde mensen dus voorbijgangers negeren mij weleens of ze zeggen juist geen gedag terwijl tegen mijn blanke ouders wel gedag zeggen. Ik word weleens waar eerder als een buitenlander of als een allochtoon gezien. Maar je kunt helaas niet altijd aan de buitenkant zien dat je geadopteerd bent. In Engeland probeerde jochies mij in het verleden mij echt te gaan pesten. Ik was jaar of 7. Maar totdat mijn blanke vader erbij kwam staan hadden ze juist niet verwacht dat hij mijn vader is. Toen beseffen ze misschien wel dat ik geadopteerd ben.

 


Weesp, zondag 9 juni 2024

 

Een vorm van leegte of een klein beetje rouwemotie

 

Lief dagboek,

 

Nu Alice voortaan niet meer komt lijkt het voor mij ook een beetje onwennig aan te voelen. namelijk heb ik een leegtegevoel. Iets wat er eerst iets was lijkt mij ook wel een klein beetje van een rouwemotie. Maar dat zou in begin nog wel even wennen zijn.

Maar het is gelukkig niet dat ik daarover moet gaan huilen. Maar net als of dat iemand plotseling zou komen te overlijden en dat die persoon dan er plotseling er niet meer is. Zo'n leegtegevoel heb ik een beetje. Ook een beetje het gemis gevoel. Maar daar zou wel weer later wennen zijn.


Amsterdam / Weesp zondag 9 juni 2024

 

Blokker gelukkig niet failliet en over het Ganzenbord Ot en Sien.

 

Lief dagboek,

 

Er dreigde eerst een faillissement te gaan van de winkelketen Blokker maar gelukkig hebben ze wat ik van heb begrepen via Amerika een lening afgesloten

Dus in dat geval zou er dan wel een soort van een doorstart mogelijk kunnen zijn. Dit spelletje Ganzenbord van Ot en Sien heb ik er drie van gekocht omdat ik toen bang was dat Blokker dan niet meer zou bestaan. Ook vind ik dit spelletje best wel een jeugdsentiment ook voor mezelf. Aan Tineke heb ik dit spelletje toen gegeven omdat haar kleindochter het niet in huis hadden. En ze waren er juist ook blij mee met dit Ganzenbord Ot en Sien. Ik durfde eerst namelijk geen dure dingen te gaan kopen zoals bijvoorbeeld een Senseo apparaat vanwege de garanties die kunnen vervallen of dat ze anders niet meer zouden gaan leveren. Maar nu is het kennelijk het probleem voorlopig uit de wereld. Dat ik wel een Ganzenbord Ot en Sien durfde te kopen was ik namelijk minder bang voor want ik kreeg daarop sowieso geen garantie omdat dit meer een spelletje is dus gelukkig geen Senseo apparaat bijvoorbeeld.


Bussum / Haarlem / Weesp zondag 9 juni 2024

Blij geen GGZ meer!

Lief dagboek,

 

Ik ben nu wel ontzettend blij mee dat ik niet meer extra afhankelijk ben van de GGZ. Natuurlijk kan ik altijd op terug gaan vallen. Maar omdat ik in grote lijnen geen onrust en onzekerheid meer heb voel ik me heel erg stabiel hierin.

Met Alice kon ik goed mee over praten bijvoorbeeld tijdens kerst en oud en nieuw ik anders  onrustiger kon voelen. Vanwege de feestdagen en ook al dat vuurwerk.

Maar ook tijdens de coronacrisis had ik het namelijk best wel zwaar. Je mocht geen mensen zoenen of een hand geven. Alleen even zwaaien of anders een boks geven. Maar nu na corona voel ik me weer als de oude Rhido. Uiteraard had ik ook over gokverslaving gehad met Alice. Ze zei: "Als je echt meer dan € 1000,00 uit geeft per jaar aan gokken dan ben je dan echt gokverslaafd. Er bestaan binnen de GGZ ook trainingen voor om dan echt van te kunnen af te kicken. Maar dat gaat natuurlijk niet van harte als daar echt aan verslaafd zou zijn" "Oh nee! Die kant wil ik dan ook niet opgaan", zei ik tegen haar.  "Ik had namelijk toen in het verleden acht ouderjaarsloten gekocht. Ik zat toen in diepe schulden en ik kon toen ook makkelijker rood staan bij de bank. Dat was toen echt funest voor mij. Maar gelukkig had ik daarna ook gekeken op gokverslaving dus ik ben nu wel wat kritischer dan voorheen" zei ik toen tegen haar. Alice zei toen ook tegen mij: Als je echt wilt dat ik mee wilt gaan helpen moet je maar tegen me zeggen".

 

Ook over een man die bij mij in de buurt steeds loopt te schreeuwen en dat hij als maar steeds blijft dreigen naar iemand of anders naar mij toe. Ik had daar ook over gehad met haar. Ik vertelde tegen haar. Hij dreigt weleens bijvoorbeeld zo: "Dinsdag krijgt hij klappen of klapjes!" Of hij schreeuwt van: "Wat een stom mongool" of "ik noem hem Chinees!" Ik vroeg me af tegen en over wie zei hij dat steeds? We zijn toen op onderzoek gegaan. Kennelijk is hij psychisch niet in orde. Vandaar dat hij steeds bedreigde, maar hij is niet gevaarlijk naar jou of naar iemand anders toe.

Ik was toen ook opgelucht en ik werd daardoor eerst steeds achterdochtiger. Dat ging ook eigen leven lijden. Maar het ligt kennelijk meer aan hem dan aan mij. Dus dat hebben wij ook daar over gepraat. Afgelopen donderdag was Alice dus voor het laatst. Ik zou haar wel een beetje missen maar het is een keer tijd van komen en een tijd van gaan. Alice heeft daarom een andere baan gekregen en ze werkt dan niet meer binnen de GGZ.


's- Graveland / Weesp zondag 12 mei 2024

 

Op Hemelvaartsdag

 

Lief dagboek,

 

Toen het paar dagen geleden Hemelvaartsdag was geweest hadden wij (mijn ouders en ik) lekker kunnen gaan wandelen bij Natuurmonumenten in 's-Graveland. De rododendrons waren toch wel deels in bloei en sommigen nog in knop. Op dat bankje in de verte hadden wij daar eventjes op kunnen zitten (zie foto links). En toen zijn we via een andere route terug gegaan. Na afloop hadden wij wat gedronken en ook met een appeltaart was best wel een groot stuk. Maar ik heb grotendeels van de appeltaart toch nog kunnen opeten.


Weesp, woensdag 24 april 2024

Eindelijk weer mijn zus gezien.

Lief dagboek,

 

Afgelopen zaterdag had ik gelukkig weer mijn zus weer gezien. Nadat ze eerst steeds last van haar rug had en ook dat ze op Ameland was geweest voor een korte vakantie was ik alweer blij dat ik haar weer in Weesp zag. Samen met onze ouders hadden wij bij het Weesperplein (restaurant) afgesproken. We hebben wat gedronken en ook hadden wij een Weesper Mop gegeten was toen heel gezellig. Fijn om weer thuis te zijn. 


Weesp / Petarukan woensdag 3 april 2024

 

Mijn biologische moeder

 

Lief dagboek,

 

Sommige mensen zeggen dat ik voor sommige uiterlijke kenmerken meer op mijn biologische moeder lijk. Alleen ze is een kop kleiner dan ik. Ik denk wel eens aan haar terug. Misschien als ik voor de laatste lootjes de loterij kan winnen en er zou heel misschien voldoende budget zijn zou ik wel naar mijn biologische moeder op bezoek willen. Maar de kans is wel heel erg klein want dat zal in praktijk een godsvermogen zijn om weer zo ver voor te moeten vliegen. Ik denk wel als ik verder met mijn Wajong moet gaan doen dat ze altijd in mijn hart zou blijven. Ik kan zo nu en dan emotioneel van worden maar dat hoeft ook niet altijd.

Maar ik denk wel dat ze geen keus in had om mij voor te moeten afstaan. Eigenlijk vind ik haar meer vriendelijks uit stralen dan ik zelf. Maar dat zal wel mee te maken kunnen hebben omdat ik Nederlandse opvoeding heb en zij niet. Ik heb eerder de nijging als het echt me tegen kan zitten om te gaan moeten vloeken en over te gaan schelden maar dat heb je haast niet in de Indonesische cultuur. Als ik namelijk niet geadopteerd was dan had ik toch een Indonesische opvoeding gehad en dan zou mijn leven stuk anders zijn geweest. Maar op een of ander manier denk ik wel dat ik voor altijd een Javaan zou blijven ook al heb ik de Nederlandse opvoeding.


Weesp dinsdag 2 april 2024

 

55 jaar Huwelijk papa en mama

 

Mijn ouders zijn vandaag 55 jaar getrouwd. Ik heb een Trouwboeket bij Fleurop weet te bestellen en omdat ik het gisteren al had besteld, kwam het vandaag bij hun binnen. Mijn ouders waren verrast. Mijn vader had ook een boeket gegeven voor hun trouwdag maar die ziet er eenvoudig en minder speciaal uit. Mijn ouders vonden mijn boeket toch wel meer speciaals en ook gevarieerder in smaak dan die van mijn vader.

 

Blunder

Maryluz en Günther hadden ook aan mijn ouders gedacht, maar die hadden een kaart opgestuurd. De bedoeling was goed, maar op de kaart toch wel een blunder gemaakt met de tekst dat ze 60 jaar getrouwd zijn, maar het is 55 jaar. Dus dat is eigenlijk wel jammer maar omdat mijn zus last van haar rug heeft en Günther misschien wel te druk heeft was er misschien ook geen aandacht voor helaas.