Hilversum / Weesp zaterdag 20 april 2019

 

Afgelopen jaren heb ik best wat geïnvesteerd in dure kleding met name vooral Polo Ralph Lauren. Normaal kost zo'n polo wel ongeveer € 135 per stuk, maar ik kocht ze wel eens voor € 65 of € 80 als ze in de uitverkoop waren. Toch denk ik zelf dat dit soort kleding niet meer in mijn budget past. Maar toen had ik nog een baantje. Ik werkte jaar of 5 geleden nog in een verzorgingshuis. De situatie voor nu is dat ik nu steeds meer kritischer ben geworden. Zo'n polo Ralph Lauren kan ook kapot gaan en dat is ook doodzonde van de centjes. En dat is bij mij wel het geval geweest zo kocht ik een polo Ralph Lauren van iets van € 80,00 in de uitverkoop en toen zaten er ook gaten in. Dus dat is ook balen geweest. Dus duur hoeft niet altijd goed te zijn. Ik denk ook dat ik als ik echt kleding wil gaan kopen een iets goedkopere (sport)merken ga dragen, 

 

zoals op deze foto Nike en Wrangler bijvoorbeeld. Maar natuurlijk kan ook van een ander kledingmerken zijn, maar geen dure kledingmerken meer zoals een Polo Ralph Lauren, of ik heb er echt een budget voor dan kan dat altijd nog. Maar als ik mensen om mij heen kijk was ik de enige die in zo'n Polo Ralph Lauren liep.  Toch denk ik nu wat kritischer over na dat ik beter minder in ga investeren in dure kledingmerken zoals een Polo Ralph Lauren en dat ik beter goedkopere merkkleding kan dragen zoals bijvoorbeeld Nike en Wrangler.

Hilversum, zaterdag 20 april 2019

 

Misschien kan iedereen zich nog wel herinneren dat er op maandag 8 april op de Laapersheide in Hilversum daar een grote heidebrand gaande was? Er reden die dag helemaal geen treinen tussen Hilversum en Utrecht Overvecht. De brandheli heeft de brandhaarden kunnen traceren waaruit blijkt dat er jochies waren geweest die met vuurwerk gingen spelen. Ze hebben daar paar knallen gehoord. Maar in combinatie van harde wind en door vele droogte was er tijdens het afsteken van vuurwerk een grote brand ontstaan. Het gaat om jochies van 14 en 15 jaar oud en ze zijn minderjarig. Volgens de politie en brandweer hebben zij niet met opzet gedaan. Er is volgens de brandweer 6 hectare natuur verloren gegaan helaas. Dus dit was dus de oorzaak van de grote brand.

Weesp / Zwolle vrijdag 19 januari 2019

 

Ik heb toch een nieuwe koffiezetapparaat gekocht. De vorige was iets ingewikkelder met allerlei knopjes, hij was moeilijk schoon te maken en ook was het zo als de koffie langzaam ging afkoelen dat er aan de onderkant steeds led lampjes gingen knipperen. Die led lampjes zijn blauw. Ik vind het nog steeds een kermis ding. Ik werd gezien ik autisme heb nog al gek van. Maar deze zwarte Braun koffiezetapparaat is zeer eenvoudig te bedienen. Het is niet ingewikkeld. Dus deze is ook niet al te duur en ook niet goedkoop, net er tussenin. De koffie smaakt goed en ik ben met de aanschaf ontzettend blij mee. Ik heb deze via Wehkamp besteld.

 

Ik hou het op de 3 tijdschriften
Sterk! In Autisme (betaal ik zelf)
Railhobby (cadeau abonnement)
National Geographic (cadeau abonnement)

Hilversum / Weesp vrijdag  19 april 2019

 

Ik denk toch dat ik The Railway magazine niet ga nemen. Ik heb toch een sterk vermoeden dat ik er niets meer aan heb. Ook is het zo dat het meer over de Britse Spoorwegen gaan en aangezien ik toch gratis van de uitgever het Nederlandse tijdschrift de Railhobby ontvang lijkt mij althans ook overbodig om The Railway magazine te gaan verlengen. Bovendien ben ik ook niet van plan om naar Engeland te gaan. Dus ik hou het op de 3 tijdschriften: Sterk in Autisme (betaal ik zelf), Railhobby (cadeau abonnement) en National Geographic (cadeau abonnement).

 

Hilversum dinsdag 16 april 2019

 

Ik las op internet dat je binnenkort niet meer met je wachtwoord kan inloggen om in DigiD te komen. Vanaf 15 mei 2019 is het alleen mogelijk via SMS controle te doen of anders via je smartphone of tablet via een app. Bij mij stond nog het oude GSM nummer vermeldt, binnenkort krijg ik een activatiecode thuis gestuurd zodat mijn nieuwe GSM nummer geactiveerd wordt. Ik heb het nodig voor het UWV en voor de zorgverzekering. 

 

 

Nederlander vindt toegangskaarten Borobudur te duur (15 april 2019)

Toegangskaarten voor de Borobudur zijn helemaal niet te duur. Dat zegt het parkbeheer in een reactie op een brief van een Nederlander die het er niet mee eens is dat buitenlandse toeristen fors meer moeten betalen dan lokale toeristen voor een bezoek aan het boeddhistische tempelcomplex in Magelang, Midden-Java. 

Een Nederlander stuurde begin februari dit jaar een open brief aan de Indonesische minister van Toerisme Arief Yahya, de minister van Rechtspraak en Mensenrechten Yasonna Laoly, en het parkbeheer van de tempelcomplexen Borobudur, Prambanan en Ratu Boko.
In de brief schrijft de Nederlander dat hij het er niet mee eens is dat buitenlandse toeristen fors meer moeten betalen dan Indonesische toeristen. Buitenlandse toeristen betalen 350.000 rupiah voor een bezoek aan de tempelcomplexen Borobudur, Prambanan en Ratu Boko. Indonesiërs betalen 40.000 rupiah voor een toegangskaart.
De schrijver van de brief zegt dat er sprake is van discriminatie terwijl Indonesië, zo schrijft hij, een land is dat discriminatie verbiedt en gelijkheid aanmoedigt.

Volgens het parkbeheer vallen de entreeprijzen best wel mee. ‘Kijk maar naar entreeprijzen van andere werelderfgoederen in de wereld. Daar bedragen de tarieven voor buitenlandse toeristen soms wel meer dan 25 Amerikaanse dollar per persoon’, aldus een woordvoerder van het park, zoals geciteerd door de Indonesische nieuwssite Tempo.
Als voorbeeld noemt de parkwoordvoerder werelderfgoed Angkor Wat. Kijken we op de website van het beroemde tempelcomplex in Cambodja, dan zien we inderdaad dat een toegangskaartje 37 Amerikaanse dollar kost aan de balie en vanaf 59 USD online.
Buitenlandse toeristen betalen USD 25 per persoon voor een bezoek aan de tempelcomplexen Borobudur, Prambanan en Ratu Boko. Jaarlijks bezoeken zo’n negen miljoen mensen, onder wie 600 duizend buitenlandse toeristen, de tempelcomplexen op het eiland Java.

 

Naschrift Rhido: Dat klopt inderdaad. Toen wij daar waren betaalde mijn adoptieouders de buitenlandse toeristenprijs en ik omdat ik in Indonesië ben geboren de Indonesische toeristenprijs. Destijds mocht ik voor Rp 40,000 erin terwijl mijn ouders dus voor Rp 350,000 moesten gaan betalen. De lonen zijn in Indonesië nog veel lager dan in het Westen.