Hilversum / Laren dinsdag 21 mei 2024

 

Weer naar mijn dagbesteding, kaartcontrole en daarna boodschappen doen.

 

Ik had kennelijk een vroege trein genomen ik was namelijk eerst van plan om een ventilatortje te kopen die zou werken op een USB stick. Maar helaas heeft de winkel het niet dus ik was snel weer naar buiten. Ik was kennelijk ook een halfuur te vroeg maar evengoed had ik ondertussen mijn kaasbroodje opgegeten en de fotoscanner en snoeren gepakt om het weer aan te sluiten en klaar te maken. Even later kwam Rob gearriveerd en we hadden lekker foto's kunnen scannen. 

Op de terug reis was een beetje druk op het station in Hilversum. Mensen wachten toen op de vertraagde trein. Ik zag een groep Duitsers met hun fietsen de trein in gaan. En ook had de Intercity een beetje vertraging waarop mijn sprinter ook ietsje later arriveerde. Desondanks was er wel een kaartcontrole. Ik pakte mijn Klassieke Dal Voordeel en ik gaf het aan de conductrice. Omdat mijn OV chipkaart ook in de 1e klasse geldig is keek ze ook daar naar. En het was gelukkig in orde dus die conductrice bedankte en groette me vriendelijk terug. Toen ik in Weesp arriveerde toen was een beetje bezweet maar gelukkig had ik me later wat opgefrist. Dus daarna kon ik wat boodschappen gaan doen en ik was op tijd weer terug naar huis want niet veel later begon het toch te plenzen en te onweren. Maar gelukkig was ik al net binnen. 


Laren / Weesp woensdag 15 mei 2024

 

Gisteren niet met de trein naar Dagbesteding gegaan ivm Rob's verjaardag

 

Normaal ga ik op dinsdags met de trein naar dagbesteding in Hilversum. Gisteren zijn wij niet daar naar toe gegaan omdat Rob zijn verjaardag in het Papagenohuis in Laren vierde. We hebben daar lekker bij gepraat en mijn ouders waren ook mee. Ook hadden wij lekker uitgebreid kunnen lunchen. We hadden Cassandra (manager van stichting Philadelphia) daarom op de hoogte gehouden. Volgende week komen we weer (mits zonder tegen bericht) op onze dagbesteding in Hilversum om daar weer foto's te gaan scannen.

 


Weesp / Hilversum / Laren dinsdag 14 mei 2024

 

Vorige week last  van treinuitval maar toch gekomen

 

Vorige week wou ik de trein van 11:59 u uit Weesp naar mijn dagbesteding in Hilversum gaan halen, maar helaas had de trein toen niet gereden waardoor ik helaas iets later op mijn dagbesteding arriveerde. Ik had een kwartier vertraging opgelopen maar gelukkig reed de volgende trein wel naar Hilversum. We hebben foto's gescand en Rob wou de foto's die negatief waren positief gaan maken. Maar hij zat ook in begin mee te prutsen hoe dat ook alweer ging. Maar gelukkig was hij eruit gekomen. 


Dinsdag 7 mei 2024

Vorige week gedoe over het vervoer naar mijn dagbesteding.

Omdat er vorige week spoorwerkzaamheden waren, zat ik met het vervoer. Er reden daardoor minder treinen tussen Weesp en Hilversum. Het tweede probleem was ook dat mijn vader Rob moest halen en brengen omdat de chauffeur van Rob zijn verjaardag vierde. Er was toen eventueel een optie dat mijn vader anders eerst mij ging ophalen en dan pas Rob ophalen. Maar gelukkig heb ik uiteindelijk toch nog op de heenreis met de trein genomen alhoewel het in begin toen niet van harte ging.

Op de terugweg was ik wel met Rob en mijn vader met de auto naar huis gegaan. Omdat er was gebleken dat de sprinter naar Amsterdam op een of ander manier toch wel heel erg propvol werd. Anders had ik nog extra een halfuur moesten gaan wachten en daar had ik ook geen zin in. We brachten eerst toen Rob naar huis want die woont in Laren en daarna bracht mijn vader mij naar huis. Ik was doodmoe had slecht geslapen en ik had ook toen helemaal geen energie meer om nog bij mijn ouders te gaan eten. Ik had deels ook weer geslapen en daarna had ik ook wat gegeten maar yesus wat een dag!!.   


Tiel / Weesp / Hilversum donderdag 18 april 2024

Tiel / Weesp / Hilversum Update maandag 29 april 2024

 

Foto's in Tiel (januari 2012)

 

Ik heb samen met Rob weer foto's gescand. Dit keer waren namelijk niet alleen negatieven van mijn ouders toen ik destijds nog een baby was en mij vanuit Indonesië naar Nederland toen gingen adopteren. Ik had namelijk zelf ook een foto album met echte foto's die toen in Tiel waren genomen van januari 2012. Ik was vroeger namelijk gek op de stad Tiel. Heel misschien was ik toen van plan om vanuit Weesp naar Tiel te gaan verhuizen. Maar later bleek dat daar veel criminaliteit was. Er werden daar vaak woninginbraken gedaan, vuurwerkoverlast, volgens mijn buurman van toen zei hij dat er vaak ruzies waren tussen Molukkers en Turken / Marokkanen, maar dat betwijfel ik.  Toen we daar destijds in Tiel waren zei een voorbijganger dat dit laatste namelijk niet het geval was.  Maar dat er helaas vaak criminaliteit was en dat vooral 's- avonds als het donker werd onveilig was. Dus dat was toen ook één de redenen dat mij toen werd afgeraden om naar Tiel te gaan verhuizen.Of dat nu anno 2024 dus na 12 jaar later nog zo is weet ik eigenlijk niet. Maar ik heb besloten als ik toch perse moet gaan verhuizen elders dat ik maar het liefst in Weesp wil blijven. Een dagje Tiel kan natuurlijk geen kwaad. Deze foto's had ik uiteindelijk kunnen gaan scannen op het Trefpunt in Hilversum.

 

Voorlopig nog niet naar Tiel pas vanaf volgend jaar in 2025

Omdat er vooral in het weekend vanuit Weesp naar Tiel slechte treinverbindingen zijn ga ik namelijk nog niet naar Tiel. Het probleem is dat de sprinters richting Utrecht in het weekends niet rijden en dat het nog sinds de coronacrisis mee is opgeschaald. Volgens de spoorwegen moet ik anders via Amsterdam naar Utrecht en naar Tiel gaan reizen. Voor mij is een enorme omweg en dan moet ik anders heel vroeg weg door te slechte treinverbinding. Volgens de spoorwegen verwachten ze dat met de dienstregeling van 2025 dat er weer sprinters vanuit Weesp naar Utrecht weer zullen gaan rijden en dan pas kan een weekend vrij misschien aantrekkelijker zijn voor mij. En als die sprinters weer vanaf volgend jaar weer zullen gaan rijden heb ik vaak ook meer de tijd om in Utrecht mee over te kunnen stappen.

 

 

Utrecht / Hilversum / Weesp maandag 15 april 2024

 

Spoorwerkzaamheden.

Over een paar weken ga ik denk ik niet met de trein. Oorzaak zijn dat er rond Amsterdam werkzaamheden zijn en dat er tussen Weesp en Hilversum veel minder treinen gaan rijden. NS heeft geen verklaring voor kunnen geven waarom dat zo is. Ik heb namelijk een groot vermoeden dat namelijk in de meivakantie helaas aan het spoor zou worden gewerkt. Het gaat om de week van maandag 29 april t/m zondag 5 mei 2024. Als ik toch naar mijn dagbesteding moet dan probeer ik anders met de auto te gaan, Of dat ik toch vroeg of laat zou kunnen gaan arriveren of dat ik dan toch voor een weekje misschien kan overslaan.Het hangt er misschien ook vanaf of Rob dan ook vervoer heeft of niet.

 


 

Hilversum woensdag 10 april 2024

Smaakpalet

Lief dagboek,

 

Gisteren hadden wij Cassandra, Rob en ik een afspraak in het Smaakpalet dat deze locatie naast het Trefpunt ook van Stichting Philadelphia is. Er werken daar mensen met een arbeidshandicap. Ik vermoed dat ze deels ook Wajong krijgen en verder onder arbeidsloon vallen.

 

We hebben daar een tosti gegeten en Cassandra nam een sandwich met zalm. Dat geel-zwarte zelfgemaakte huisje van een van de mensen die daar zou hebben gemaakt wou Rob gaan kopen. Alleen hij kwam er laat pas achter dat hij in alle haastigheid zijn zijn portemonnee was vergeten want daar zat zijn pinpas in. Gelukkig had ik voor de zekerheid wel een pinpas mee dus ik heb het voor hem voorgeschoten.


 

Hilversum woensdag 27 maart 2024

 

Alweer naar mijn Dagbesteding maar slechte nacht gehad.

Ik ging gisteren samen met Rob alweer foto's scannen. Was best wel slopend en ook vermoeiend, omdat ik eigenlijk amper heb geslapen die nacht. Maar gelukkig hebben wij evengoed grapjes gemaakt en we zijn maar paar uurtjes gebleven. Na afloop moest mijn vader Rob naar huis brengen en ik nam weer de trein terug. Ik was eigenlijk te moe om nog bij mijn ouders weer te gaan eten en ik zat ook tegen hoofdpijn aan. Maar gelukkig is het alweer over

 


 

Op dinsdag 19 maart belde Rob af. Hij had slecht geslapen maar anders was hij tijdens het scannen van foto's  misschien wel in slaap gevallen. Donderdag vierde ik mijn laatste keer van dit jaar mijn verjaardag in het Papagenohuis en Rob was alweer beter en was toen ook voor uitgenodigd. Hij het het boek over de treinen aan mij gegeven. Prachtig boek. Volgende week weer de frisse moet!


 

Opnieuw bijgewerkt: zondag 31 maart 2024

 

De man naast me is Rob. Hij is vrijwilliger van het Papagenohuis. Ik ga samen met hem bijna elke week foto's scannen in een locatie in Hilversum. Daar doe ik dagbesteding. Waarom ik hem eigenlijk een Forever man vind is dat we altijd samen lol hebben en ook met onze werkzaamheden bezig zijn. Hij maakt ook radio's en daar is hij als maar aan het knutselen en ermee prutsen. Hij had in het verleden ook in de Floklorengroep gezeten daar speelde hij accordeon en ging laatst naar Amerika om daar te mogen spelen. Maar hij is er helaas ermee opgehouden. Ook heeft hij geen auto meer.

 

Maar hij is meer een vriend of een kennis van ons maar hij is geen directe familieband van ons. Hij is een gezelligheidsmens en drinkt graag een glaasje wijn en rookt misschien shag of sigaretten. Maar dat mag de pret niet gaan drukken.