Zandvoort, zondag 19 mei 2019

 

Vraagje aan de Spoorwegen:

Ik zit mij af te vragen als er weer een Formule1 in #Zandvoort is of het mogelijk is om ieder 10 minuten een sprinter te laten vertrekken vanuit #AmsterdamCentraal en beter te kunnen handhaven voor controles en veiligheid?

Antwoord van de Spoorwegen:

Momenteel is dat niet mogelijk. De bovenleidingen op het traject kunnen gewoonweg niet de benodigde spanning leveren. Echter lagen er al een tijd plannen om de capaciteit richting Zandvoort (ook in verband met strandgangers) te verhogen. We zijn nog in beraad hoe dit vorm gaat krijgen

Rhido vorig jaar op het strand in Zandvoort.

Emmen / Weesp woensdag 8 mei 2019

 

Een aantal treinstations krijgen een Stationshuiskamer. Er is WiFi en je kunt wat eten en te drinken en een tijdschrift of een krantje gaan lezen. Ook op station Weesp staat in de planning maar het is nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren. In Emmen is de eerste al geopend.

Deze trein heet een Kameel. Voor degenen die zich hadden opgegeven kunnen op 21/22 mei tijdens de spoorwensdagen mee gaan reizen. Helaas was ik te laat met het opgeven maar ik heb anderzijds ook geen tijd hiervoor.

Dit is station Hilversum Sportpark. Ik had hem genomen toen ik nog een Weekend Vrij abonnement had. Deze foto was op een mooie zomerdag van 2016 genomen.

Deze Sprinter gaat naar Utrecht Centraal

Op 20 december 2018 genomen net voor kerst voor het nieuwe station Langsingerland Zoetermeer (LLZM). Dit station was nog in aanbouw. Des ondanks stoppen al elk kwartier een trein.

Leuk genomen op station Langsingerland Zoetermeer op weg naar Den Haag Centraal.

Afgelopen maart: dekbedden in een weiland onderweg langs het spoor. Onbekend waar deze foto is genomen. Ik vond hem op Twitter.

Op 8 april dit jaar was er brand bij Laapersheide. Er waren toen 2 jochies geweest die vuurwerk hadden aangestoken.   Er is  6 hectare natuur verloren gegaan . Maar het was volgens de politie/brandweer niet met opzet gedaan. Er reden toen geen treinen tussen Hilversum en Utrecht Overvecht.  Omdat de grond kurk droog was en in combinatie van harde wind was er grote brand ontstaan.

Afgelopen maart werd er bij de Asselsche heide het nieuwe ecoduct geopend voor de dieren die veilig kunnen gaan lopen zonder plat gewalst te worden door een trein. Het is op het traject Amersfoort - Apeldoorn.

Mooi onderweg als je ergens op vakantie bent kom je toch zo'n treinding tegen..........

Op Amsterdam Centraal spoor 8b. Intercity richting Den Helder afgelopen winter.

Mooi in de skyline met Amsterdam CS op de achtergrond en Het IJ vanaf Amsterdam Noord genomen.

Iemand op Twitter schreef dat hij zijn trein niet heeft kunnen halen, maar in de tweede trein waar hij zat bracht hem wel een mooi plaatje op. Met zicht op de molen en zonsopgang.