Weesp, dinsdag 2 juli 2024

 

De herinnering van Weesp zullen altijd blijven.

 

De allerlaatste keer dat mijn vader over de 's-Gravelandseweg in Weesp naar huis bracht was minstens één of paar jaar geleden. Wat ik toen had gezien was waar vroeger Esso Bruinekool was stond daar een prachtige gele oldtimer die doet me toen ook herinneren dat wij vroeger doen wij als kinderen waren daar konden gaan zwemmen. Maar Het is nu daar wat veranderd. Helaas staat als je met je neus richting Weesp gaat staan staat rechts een nieuwe bungalow en links waar vroeger die prachtige gele oldtimer had gestaan staat nu een zwart hek met een groot bord met daarop verboden te parkeren. Echt voor die buurt ziet er vanaf nu helemaal niet uitnodigend uit. Ik dacht altijd in de tijd dat het van Esso Bruinekool was dat waar die gele oldtimer had gestaan altijd van de gemeente is geweest. 

Maar ik heb achteraf toch mijn twijfels van wie dat stukje grond is geweest. Nog nooit stond daar een hek met verboden te parkeren. Het stuk aan de overkant was altijd een open gebied geweest. Ook mijn vader vond het jammer dat daar tegenwoordig een hek staat.Hij snapt er ook niets van maar als dat toch privé terrein is zou in de tijden van de gele oldtimer en ook toendertijd dat daar een Esso Bruinekool vroeger nog was altijd voor deze buurt een herinnering blijven.

In 1989 kinderen zoals ik op het stukje van Esso Bruinekool zwommen daar in en het was toen voor iedereen altijd toegankelijk geweest. OOk destijds dat er auto's daar mochten gaan tanken en gaan parkeren. Mijn buurjongetje Leo stond nog in z'n zwembroekje samen met zijn oma.


 

De Bilt / Weesp dinsdag 25 juni 2024

Een op de zes kinderen met autisme is thuiszitter

Van de kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar met autisme gaat 16% niet naar school. Dit blijkt uit een enquête onder de ruim 15.000 leden van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Er is snel actie nodig om het aantal thuiszitters met autisme te verminderen, want thuiszitten heeft grote negatieve gevolgen voor de kinderen en hun familie.

 

Naschrift Rhido. Ik moest vroeger altijd naar school. Ik zat vroeger eerst op de basisschool en omdat op mijn 14e klassiek autisme is vastgesteld moest ik vroeger wel naar de MLK school. De MLK school staat voor Moeilijk Lerende Kinderen. En het was meer voor praktisch onderwijs zoals koken, textiel, houtbewerking, metaal, elektro, AVO etc. Maar op de basisschool had ik betere vrienden en ook betere medeleerlingen dan op de MLK school. Op de MLK school zaten vroeger ook vooral kinderen met gedragsproblemen. Dus of de een bijvoorbeeld ADHD heeft en de andere misschien autisme dat maakt ook niet uit maar vroeger werden kinderen op dat soort scholen gezet. Ik vond op de MLK school eigenlijk helemaal geen fijne school. Ook omdat er weleens tuig tussen kan zitten en er vroeger vaak (in guldens tijd) geld werd gestolen van docenten. Zodat de hele school vroeger moest nablijven.


 

Washington / Weesp maandag 24 juni 2024

 

Windows 11 en hoe nu verder????

 

Gisteren had ik met mijn ouders over gehad dat ik wou gaan sparen voor een nieuw computer om dan over te gaan stappen op Windows 11. Mijn ouders adviseren mij toch om mee te gaan wachten.  Ik dacht om een computer All-in-one te gaan kopen. Maar heeft eigenlijk dezelfde besturingssysteem als dat van Windows 10. En het alleen echt voor mensen die niet zo vaak op de computer zitten en ook niet veel zullen gaan internetten.

Mijn vader heeft uit een computerblad gelezen dat als je over wilt gaan stappen van Windows 10 naar Windows 11 dan kun je beter een desktop nemen. Met indien nodig een nieuw scherm erbij. Volgens mijn vader is het misschien wel iets duurder dan All-in-one computer maar hier mee heb je namelijk wat meer aan. Aan de technische kant gezien is Microsoft kennelijk helemaal niet echt goed op uit dat Windows 11 wereldwijd op de markt zullen komen. Ik denk wel dat de meeste bedrijven en ook particulieren nog steeds op Windows 10 zullen werken. 

 

Nooit met de muziek vooruit gaan lopen.......

Mogelijk kan de planning voor Windows 11 namelijk ook in duigen gaan vallen omdat de technische kant van het verhaal om Windows 11 te introduceren namelijk problemen geeft en niet recente versie kan zijn dan in werkelijkheid eerst werd over gedacht. Microsoft nijgt misschien om Windows 12 op de markt te gaan brengen dus die problemen die Windows 11 heeft kan het ook zo zijn dat ik anders nooit voor de muziek moet gaan voorruit gaan lopen.

 

Ik vind het ook vreemd dat er verder haast nooit boeken op de markt zijn verschenen over Windows 11. Wel over Windows 10. Hoogst waarschijnlijk is Windows 11 meer geschikt om te gaan gamen maar daar ben ik namelijk niet van. Aangezien het minstens nog anderhalf jaar officieel zal gaan duren totdat Windows 10 helemaal mee stopt met updaten denken wij dat de mogelijkheid zal kunnen bestaan dat Windows 10 langer kan blijven bestaan totdat een betere versie van Microsoft komt mogelijk met Windows 12.


Den Haag / Amsterdam / Hilversum  / Weesp zondag 7 juli 2024

 

Fatbike ongelukken

 

Die fatbikes zijn vooral heel erg in voor alle jongeren. Maar helaas gebeuren er te vaak ongelukken zowel in de binnensteden als daarbuiten. Vaak zijn het jongeren die nog geen 16 zijn. Maar ik vind eigenlijk dat zo'n fatbike eerder als je 18 moet zijn. Ze denken er over om voor alle fatbikes net zo te regelen als dat van een bromfiets.

Dus zowel rijbewijs als de helm zijn dan verplicht. Nog vers nieuws laatst was er een jongen vermoedelijk in Den Haag verongelukt met een fatbike. Nog geen week eerder was een jongen in Twello verongelukt met een fatbike omdat hij een zwaar ongeluk had met een vrachtwagen.

Dus ik zou er verder nooit zo'n fatbike willen gaan nemen. Mag wel omdat ik al in de 40 ben maar toch No Risk No Fun! Hun ouders zijn er verantwoordelijk voor dit drama en de kosten kunnen daardoor flink op gaan lopen. Jongeren op jonge leeftijd zien de gevaren namelijk niet zo in helaas.

Dat is ook vreselijk voor gemotoriseerd verkeer waaronder automobilisten en vrachtwagens. Ook in Amsterdam is fietsen namelijk gevaarlijker geworden en zeker met fatbikes. Dat is anders dan de Tour de France. 

 


Schiphol / Eindhoven / Weesp / Kuala :Lumpur / Jakarta woensdag 10 juli 2024

MH17 2004

In 2004 vlogen wij toen voor het eerst met de MH17 van Schiphol Airport naar Kuala Lumpur. Voor mij was dat toch wel nieuw. Er ging toen een wereld voor mij open. Wij hadden dorst en honger en omdat het een lange tocht was konden wij toen ook wat in de MH17 wat gaan nuttigen.  Wat ik me voor de eerste keer me kan herinneren is dat we toen helemaal niet boven Oekraïne vlogen maar eerder boven Turkije, Iran en zo naar India de Indische oceaan over richting Kuala Lumpur. We hadden bij India wel wat last van turbulentie gehad maar dat was toen wel eventjes schrikken maar gelukkig viel het later toch wel weer mee. Toen we rond 5 uur plaatselijke tijd in Kuala Lumpur aan kwamen moesten daar paar uur gaan wachten voor de volgende vlucht naar Jakarta.

In Indonesië waren wij toen op vakantie geweest in het land waar ik ben geboren. Maar toen had ik nog niet mijn biologische moeder gezocht dat was toen in 2007.

MH17 2007

 

In 2007 hoorde ik toen dat mijn biologische moeder toch was gevonden we gingen toen ook weer met de MH17 eerst naar Kuala Lumpur en vervolgens daar overstappen naar Jakarta. Wat ik me toen wel kon herinneren is dat die vlucht wel toen boven Oekraïne vloog en we staken toen via de Kaspische zee richting India en de Indische oceaan naar Kuala Lumpur. Toen was ik wel zenuwachtig en ook emotioneel gevoel tegelijk want we moesten toen alweer paar uur wachten voor de aansluitende vlucht naar Jakarta. In Jakarta werden wij toen opgevangen door het busje van Kasih Bunda, het kindertehuis waar ik vroeger toen als baby had gelegen. Nadat we te hebben geacclimatiseerd gingen wij van Zuid Jakarta naar Petarukan (Centraal Java) niet toeristisch tussen Cirebon en Semarang. In een hotel Batang kwam de eerste ontmoeting met mijn biologische moeder tegen. Toen vond ik het best wel emotioneel. Maar nu ik twee moeders heb is het dan niet zo vreemd dat ik dan geadopteerd ben. 


Schiphol Airport / Kuala Lumpur / Jakarta dinsdag 25 juni 2024

20 jaar geleden toen voor het eerst met de MH 17 gevlogen.

 

Dit jaar is het al 20 jaar geleden dat wij toen voor het eerst met de MH17 waren gevlogen met een overstap via Kuala Lumpur naar Jakarta. Het was toen gewoon een lijnvlucht en er was gelukkig toen nog geen oorlog in Oekraïne. Wij waren toen op vakantie naar mijn geboorteland. Dat we toen veel hadden ontdekt was echt een aanrader. Maar ik denk wel dat de herinneringen in Indonesië wel altijd zullen gaan blijven bestaan. Destijds werkte ik nog in de bibliotheek in Hilversum en ik werkte daar 22 uur per week. Maar ik kon helaas geen Ajax seizoenskaart meer van betalen omdat ik destijds voor had gekozen maar toch naar mijn geboorteland te gaan. Als het goed is had ik in het verleden al wat meerdere foto's gepubliceerd van toen wij in 2004 op vakantie in Indonesië waren. Maar toen keek er helaas weinig mensen er naar dus ik had  het toen al maar allang van mijn site verwijderd.  


MH17 2014 neergeknald in Oost Oekraïne

 

Nee, ik kon het toen eerst niet geloven. Dat de MH17 toen werd neergeknald door terroristen in Oekraïne. Daar had ik toen ook slapeloze nachten van gehad maar anderzijds was ik toen blij dat wij er allang niet meer in zaten. Ik kon toen mijn ogen toch niet gaan geloven en ik had ook toen intens verdriet ook voor de slachtoffers die daar toen getroffen zijn. Wat ik me nooit van Oekraïne heb begrepen is dat het luchtruim dan toen evengoed werd vrij gegeven zodat er toen evengoed een vliegtuig kon gaan terwijl er beneden aan het front daar al oorlog was. Het lijkt dat ik sindsdien al met een gebroken hart leef. Zo erg vond ik dat echt hoor! Niet leuk voor niemand niet! De TV Krant heb ik alweer een los nummer van gekocht maar dat ging me meer om de tekst dat Nederland erom herdenkt over de ramp met de MH17 in 2014.


Amsterdam / Utrecht / Hilversum vrijdag 12 juli 2024

 

Vreselijke chaos gisteravond

 

Doordat iemand gisteravond tussen Abcoude en Breukelen voor de trein was gesprongen reden er namelijk helemaal geen treinen tussen Amsterdam / Schiphol Airport - Utrecht. Op X (Twitter) zag ik namelijk beelden dat het toen vreselijk druk was en mensen waren plotseling in Hilversum gestrand. Ook zijn er werkzaamheden in Amersfoort dus mensen konden gisteravond geen kant op. Ik ben blij dat ik gisteren dan niet met de trein was gegaan. Dat was ik toch niet van plan maar ik kan merken dat bij de spoorwegen al superslecht is geregeld. Iemand schreef ook op X dat hij vanuit Amsterdam de taxi naar huis had moeten nemen want het was echt een complete en vreselijke chaos. Het reizen per trein is voor de meeste mensen daardoor eigenlijk niet meer aantrekkelijk helaas.